петък, 10 юни 2016 г.

HORNS (2013)



 ИНФО:
Жанрdark fantasy horror
Режисьор: Александре Ажа
Продуценти: Александре Ажа, Риса Азис, Джоуи МакФарланд, Кати Шулман, Джо Хил
Сценарист: Кийт Бунин
Участват:Даниел Радклиф, Макс Мингела, Джо Андерсън, Джуно Темпъл, Кели Гарнър, Сабрина Карпентър, Джеймс Ремар, Кейтлин Куйнлан, Хедър Греъм, Дейвид Морс и др.
Дистрибутор: Dimension Films, RADiUS-TWC
Премиера: Септември 6, 2013 (TIFF); Октомври 6, 2014 (iTunes), Октомври 31, 2014 (САЩ)
Продължителност: 120 мин.

Юхууу!

Здравейте, скъпи приятели и неприятели!

Някой ще изкрещи : "Не и второ ревю! Нееееее! Не пак ужаси!!!"...

Хм, жалко!

Защото в този филм участва Даниел Радклиф!

Кой?

Даниел Радклиф!...

Нищо ли не ви говори все още?...

ОК! Ще пробвам с друга асоциация...

Хари Потър!!!...
Главният герой Иг и любимта му

Дааа! Младежът който изпълняваше ролята на любимия ни магьосник от книгите на неповторимата Дж. К. Роулинг, вече порасна и реши да ни покаже, че може да играе и други роли, освен на миловидни вълшебници-калпазани, преследвани от злодеи-психопати със змия, за домашен любимец, пазител на част от душата им...

Е, този път Даниел Радклиф, влиза в ролята на нещо близко до "злодей-психопат", който преследва нещо ... Ммм, да! 

Преследва истината!

А, змиите са на килограм!

Както казах- змиите са на килограм!
Сюжета накратко и без много спойлъри!

Млад мъж, аутсайдер /Даниел Радклиф/ е обвинен за смъртта на любимата си (изнасилена и убита, в гората, на любимото им място - бел.авт.). Всички улики сякаш водят към него.

След вечер на пиянстване и разгул, нашият герой се събужда не само с набола брада, но и с наболи РОГА! Да, истински рога, като на козел.

Тези нови израстъци всъщност имат, по-съществена функция, от това да разкрасяват / загрозяват (зависи, кой как го вижда) героят на Дани Радклиф... те, карат хората да говорят за най-мрачните си мисли, чувства и потискани намерения. Освен това, карат хората да вършат всичко което им нареди, като в повечето случаи му искат разрешение. Оттук насетне, нашият човек, трябва да използва, тази привидно Сатанинска дарба за добро!

Какво се случва накрая?

Нека смелите разберат сами!

Далеч от образа на Хари Потър!
Филмът е интересен. Особено за ценители. Същевременно бледнее пред ужаси като Paranormal Activity, Dawn of the Dead, Resident Evil, и доста други. Но, си има своите предимства.

Е, ако се страхуваш от змии или дяволи или и двете взети заедно, този филм определено не е за теб.

Първо е създаден по книга. Да, по едноименната новела на Джо Хил (преведена и на български, по последни данни -бел.авт.). Тъй като не съм я чела, няма как да ви кажа, кое е по-доброто! За момента филмът е доста добър, вписва се в жанра си (който за мен е малко нов: мрачен фентъзи хорър?!? -бел.авт.)!

Книгата на Български език
Второ играта на Радклиф е наистина добра и може би тя придава, специфичност на филма. Аз лично към средата вече, забравих, че е изпълнявал ролята на Хари Потър и се потопих в новият му образ (Let Harry Potter go!).

Критиците дават смесени ревюта, като са благосклонни към изявата на  Радклиф и хвалят играта му. Правят препратки към филми като "Догма"... Като цяло е можело да оплюят филмчето доста по-лошо!

Ако сте любител на силните филмови усещания и не сте супер взискателен, може да изгубите 120 минути от живота си. Аз лично не съжалявам и смятам преживяването, като творчески обогатяващо и забавно. Да, защото филмчето е доста забавно, като се абстрахираш от основната сюжетна линия и растящите рога на Даниел Радклиф. Наистина има моменти, които биха те разсмели (открийте ги сами), ако имате и черно-чувство за хумор, което също помага (аз имам такова, допълнително тренирано на специално място - бел.авт.).

Не взимаите пуканки защото може и да се задавите... Просто седнете и се наслаждавайте... Пуснете плейъра! Нека ужасите влязат и във вашият дом!

Уа-ха-ха-ха-ха!

:D

ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Давам 3 от 5 звезди!
"Рога" (това е превода на заглавието, между другото) е приятно фентъзи-хорър филмче, леко попресилено накрая, на което можеш да гледаш, като добавка към филмовият ти дневник или листата ти за хорър-филми, които трябва да гледаш от обща култура.
Няма да те ощети, особено. Може и да не те обогати с нищо. На мен ми беше интересно да преоткрия Даниел Радклиф в ново амплоа. А и идеята за рогата, е доста интересна и новаторска.


Шел-Рейтинг:






Няма коментари:

Публикуване на коментар