вторник, 7 юни 2016 г.

ИЗ "ГМУРНИ СЕ В МРАКА ЗА ДА ОТКРИЕШ СВЕТЛИНАТА" - МЪДРОСТТА НА МРАКА И СВЕТЛИНАТА







 През 2009 година открих една от първите си страници във Фейсбук. Днес, 07 Юни 2016 г. реших да я изтрия, тъй като никой не я оцени... Реших да запазя "мъдростта на мрака", тук и да оформя нова рубрика/етикет. След 14 дни, кътчето ми за мъдрост няма да го има /заедно с още няколко страници/, но ще си остане съхранено тук!

Някои хора казват, че мрака е отсъствие на светлина или обратното, за мен в мрака и светлината, винаги се съдържа, частица на противоположното. Както при хората - дори в най-злият човек има една много мъничка искра добро...

Четете и не се депресирайте, ако е възможно! :)

***


ЧАСТ 1: /ГМУРВАНЕ В МРАКА/Понякога ми се иска да изчезна! Просто да се стопя и да не съществувам! Да изгубя мислите си и чувствата които ме измъчват! Да се освободя! Може би много хора няма да усетят че ме няма, няма да ме помнят...
Понякога ми се иска да не се събуждам! Да няма следващ ден-минало,бъдеще,настояще! Да се освободя! Сигурно много хора ще са щастливи!...

***

ЧАСТ 2 /ОТКРИВАНЕ НА СВЕТЛИНА/ Но най-силно искам да обичам! Да дишам, да живея с мисълта за един човек! Да се събуждам в прегръдката му! Да се освободя! Само мисълта за този човек, когото не познавам и може би никога няма да срещна, кара искрица надежда да проблесне в мрака и да знам че не всичко е напълно изгубено!

***
ТЪРСЕЙКИ КАКВО НЕ Е НАРЕД С ДРУГИТЕ, ЗАБРАВЯМЕ ДА ПОГЛЕДНЕМ, КАКВО НЕ Е НАРЕД С НАС САМИТЕ!!!
ЛИЧНОСТНИТЕ НИ ПРОБЛЕМИ, НЕ ПРОИЗХОЖДАТ ОТ ДРУГИТЕ! ТЕ СЕ КОРЕНЯТ В САМИТЕ НАС!!!

***

ВРЕМЕТО НИКОГА НЕ СТИГА! ТО Е КАТО РЕКА, КОЯТО ОТНАСЯ ВСИЧКО И ВЪПРЕКИ ЧЕ Е МАЩАБНО, ВСЕ НЕДОСТИГА...ВРЕМЕТО ТУ БЪРЗА, КОГАТО ТИ Е ХУБАВО И СИ ЩАСТЛИВ, ТУ СЕ ТЪТРИ КОГАТО СИ ЗАСЕДНАЛ В БЕЗИЗХОДИЦА...ВРЕМЕТО НЕ СТИГА ЗА ДА ИЗЖИВЕЕШ ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАШ!
ВРЕМЕТО Е ВЕЧНО!!!

***

НЯМА НИЩО ПО-ЛОШО ОТ ТОВА ДА МРАЗИШ ПОСТОЯННО! ТОВА ТЕ УНИЩОЖАВА БАВНО!

***

 КОЛКО Е ЛЕСНО ДА СЪДИШ, ДА ОТРИЧАШ И ДА УНИЩОЖАВАШ! ТРУДНО Е ДА ПРОЩАВАШ, ПРИЕМАШ И СЪЗДАВАШ!...

***

 Хубаво е да си позитивен, когато всичко около теб в общи линии е негативно!

***

 Защо толкова ни е страх да покажем слабост? Защо толкова ни е страх да покажем че има и болка в нас... и мрак? Защото всички около нас се правят на силни и перфектни, лъчезарни и велики!

***

 КОГАТО ПРЕСТАНЕШ ДА УСЕЩАШ...КОГАТО ПРЕСТАНЕШ ДА ТЪРСИШ...КОГАТО ПРЕСТАНЕШ ДА ЖАДУВАШ...КОГАТО ПЕРЕСТАНЕШ ДА ВЯРВАШ ВЪВ ВСИЧКО ЗЕМНО...ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ МОЖЕ БИ МРАКА ТЕ ЗАВЛАДЯВА!

***

КОГАТО МРАКА СЕ СГЪСТЯВА, КОГАТО НЕ ВИЖДАШ ПЪТ КЪМ СВЕТЛИНАТА ОГЛЕДАЙ СЕ-ПОГЛЕДНИ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА КОИТО ОБИЧАШ И ТЕ ОБИЧАТ И ЩЕ СЕ СПАСИШ!

***

 КОГАТО МРАКЪТ ЗАПОЧНЕ ДА НИ ОБГРЪЩА...КОГАТО ВСИЧКО ЛОШО-МИСЛИ,ЧУВСТВА,СПОМЕНИ, ВСИЧКО КОЕТО НИ КАРА ДО СТРАДАМЕ, ЗАПОЧНЕ ДА НИ ЗАДУШАВА...КАКВО ДА ПРАВИМ? ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ БОРИМ? ИЛИ МОЖЕ БИ ТРЯБВА ДА НАВЛЕЗЕМ В МРАКА, ДА НИ ПОГЪЛНЕ, ЗА ДА МОЖЕМ ДА ГО ПОБЕДИМ? НЯМА ПРАВИЛЕН ОТГОВОР! ВСЕКИ ОТКРИВА СВОЯ ПЪТ ДА СЕ СПРАВИ СЪС ЗЛОТО В СЕБЕ СИ...МОГА ДА КАЖА, САМО ЧЕ ВТОРИЯТ НАЧИН Е ЗА СИЛНИ ХОРА ИЛИ ТАКИВА КОИТО НЯМАТ КАКВО ДА ГУБЯТ!

***

 ДА СЕ ПОТОПИШ НАПЪЛНО В МРАКА!
Това е за смелите! Тези които знаят, че има нещо което ги чака обратно в светлината на живота...Тези които могат да навлязат в най-мрачните дебри на своето съзнание и да излязат ОБОГАТЕНИ с нови знания за себе си и най-вече ЦЕЛИ...НЕПОКЪТНАТИ! За такива пътувания нямаш нужда от учител, ръководство,заклинания,молитви или други окултни,религиозни, научни и т.н. средства!
Просто трябва да си сигурен/на че го искаш! И че имаш силата да го направиш!

***

 Понякога ми се иска надеждата да не умира последна! Да умира първа, защото носи много болка и не винаги е оправдана... Надяваш се, как някой ще те обича, как може би най-накрая след всички гадости и отрова в живота ти ще намериш щастието... Надяваш се на безусловна любов и отдаваш всичко, а в един момент се оказва че си загубил всичко за някой/нещо който/което не си струва. Надяваш се на разбиране и подкрепа, на приятелство а накрая си сам, със себе си. С мрака в себе си ...... Струва ли си?....

 ....Струва ли си да се надяваш? Всеки има отговор за себе си! Ако искате споделете го!
Аз знам за себе си едно: В МОМЕНТА ПЪТУВАМ В НАЙ-ГЪСТИЯ МРАК, СТАЕН В ДУШАТА МИ С ЕДНО ЕДИНСТВЕНО НЕЩО В СЪРЦЕТО И МИСЪЛТА СИ.....С НАДЕЖДАТА, ЧЕ ЩЕ ОТКРИЯ СВЕТЛИНА!

***

Понякога ми се иска надеждата да не умира последна! Да умира първа, защото носи много болка и не винаги е оправдана... Надяваш се, как някой ще те обича, как може би най-накрая след всички гадости и отрова в живота ти ще намериш щастието... Надяваш се на безусловна любов и отдаваш всичко, а в един момент се оказва че си загубил всичко за някой/нещо който/което не си струва. Надяваш се на разбиране и подкрепа, на приятелство а накрая си сам, със себе си. С мрака в себе си ...... Струва ли си?....

***

ПОНЯКОГА ТОЛКОВА ОТЧАЯНО ТЪРСИМ НЕЩО-ЛЮБОВ,ЩАСТИЕ,УСПЕХ...... А Е НУЖНА ПРОСТО ДА СЕ ОГЛЕДАМЕ ОКОЛО НАС ИЛИ ДА ИЗЧАКАМЕ МОМЕНТА ТО САМО ДА ДОЙДЕ И ДА ГО "ГРАБНЕМ"!

***

ПОНЯКОГЯ СИ МИСЛИМ, ЧЕ ВСИЧКО Е СВЪРШИЛО! ЧЕ НИ СЕ ИСКА ДА СЛОЖИМ КРАЙ НА ВСИЧКО!...НО НАДЕЖДАТА НАИСТИНА УМИРА ПОСЛЕДНА...ПОЯВЯВА СЕ НЕЩО- ЛЮБОВ, СЕМЕЙСТВО, И Т.Н. ... НЕЩО КОЕТО НИ КАРА ДА СЕ ЗАВЪРНЕМ И ДА СЕ БОРИМ!

***

 ЧЕСТО СИ МИСЛИМ ЧЕ СМЕ ИЗГУБИЛИ СЕБЕ СИ...НО ВСЪЩНОСТ НЕ МОЖЕМ ДА ИЗГУБИМ СЪЩНОСТТА СИ, НАПЪЛНО!

***

СПОМНЯМ СИ КОЛКО МНОГО СЕ БОЯХ ОТ ТЪМНОТО КАТО МАЛКА! ВИЖДАХ В НЕГО ПРОЕКТИРАНИ СТРАШНИ СЪЩЕСТВА И ДРУГИ УЖАСИ ТОРМОЗЕЩИ ДЕТСКОТО СЪЗНАНИЕ СЛЕД НЯКОЙ СТРАШЕН ФИЛМ ИЛИ ПРЕЖИВЯВАНЕ!
ДОКАТО НЕ ПОРАСНАХ!
ТОГАВА ОТКРИХ ЕДИН ПО СТРАШЕН МРАК! МРАК ВЪТРЕ В НАС, СКРИВАЩ ВСИЧКО КОЕТО НЕ ИСКАМЕ ДА ПРИЕМЕМ ЗА НАС, САМИТЕ!

***

Понякога се чувстваме толкова оплетени в лъжи и фалш, че не знаем кое истинско! Чувстваме се САМИ! САМИ срещу всичко зло...Но в нас има достатъчно сила, да се "хванем" за нещо, дори и незначително, което да ни накара да продължим!

***

С колко много ОМРАЗА и НЕРАЗБИРАНЕ се сблъскваме всеки ден! Колко е трудно да видиш позитивното, когато си обгърнат от мъглата на негативното! Колко трудно е да открием подкрепа и разбиране!
Но тайно всебе се се надяваме, че мъглата ще се разсее и това което ще се разкрие пред нас ще е пътя към нашето ЩАСТИЕ и ЛЮБОВТА!

***

 Какво да направим, когато не ни достигат силите? Когато сякаш всичко е загубено?... Вярвай и ще се появи един лъч надежда, който ще те изведе от тъмнината изплетена от болка, разочарование и отчаяние!

***

Благодаря на всички за предателствата... за подмолността...за обидите...за пренебрежението...Благодаря Ви за отровата с която ме изпълнихте!...Благодаря Ви че ме научихте да МРАЗЯ още по-силно!

***

Никога не е било лесно! Да се потопиш в мрачното езеро на своето съзнание и подсъзнание...Да се опиташ да стигнеш до дъното, да откриеш кой/коя си и да изплуваш обратно в реалността...Лошото е че може да не успееш да изплуваш! Може да се изгубиш в себе си... Но дори и тогава има надежда! Всеки от нас може да пребори мрака в себе си!...Стига да иска...

***

Никога няма да разберем напълно болката на другите, докато не я изпитаме върху себе си! Колко лошо е че не умеем едно обикновенно нещо: да СЪПРЕЖИВЯВАМЕ! ...Трудно е, а повечето хора не обичат трудностите и бягат от тях!

***

Да стигнеш до дъното е лесно, трудното е да изплуваш отново! Да мразиш е лесно, трудното е да обичаш! Да отричаш това което не разбираш е лесно, трудното е да отвориш сърцето и съзнанието си за различното!
ОТВОРЕТЕ СЪРЦЕТО И СЪЗНАНИЕТО СИ ЗА МЕН! ПОНЕ МАЛКО!

***

Опитваме се да намерим любовта и сме готови на всичко за нея, без да можем да я разпознаем!
***

Опитваме се да бъдем перфектни в един несъвършен свят.

***

ВНЕЗАПНА МЪДРОСТ:
"Враг за мен е човек, който е в другата крайност, има мнение което се опитва да ми наложи и то е твърде крайно, противоположно за да има допирна точка с моето мислене!
Врагът заслужава уважение... дори елементарното човешко, такова! Човек, който не уважава дори врагът си, е обречен да загине от собствената си арогантност -във физически, психически или и в двата плана!
Врагът не се убива! Хора, които убиват враговете си, са слаби и просто не могат да решат проблемите си с въпросният човек по друг начин, при наличието толкова варианти! Да убиеш врага си не означава победа!
Да постигнеш компромис с врага си е най-голямата ПОБЕДА!
В крайна сметка всеки може да си живее живота, без да се меси в този на другите и да проповядва омраза!"
 


Из "Незнам от къде се взе това! Просто ме удари по главата, като гръм от ясно небе ;) "
евентуално, невероятна за съществуване книга с мъдрости от "скромна" личност!



Няма коментари:

Публикуване на коментар