понеделник, 12 март 2018 г.

Разходка до Lavender Shores и Сезон 2, на “Грийнхилските вещици”

 
Преди да “говоря” за проекта ни с Лили, който не е свързан с “Планината”, както си я наричаме, помежду си, искам да ви припомня един друг проект “Грийнхилските вещици” и да надникнем в техните приключения. 
Може да си припомните героите и събитията от Сезон 1 тук: http://shellcreation.blogspot.bg/2016/04/1.html 
След сблъсъка с Адската машина, четирите вещици губят Моли. Нейната саможертва е тази, която спасява света и нейните приятелки. Джесика и Сара приемат тази загуба по различен начин. Сара, майка на дъщеря тийнейджър, намира упора в детето си и се утешава с хубавите спомени, останали й от Моли.  
Джесика просто изчезва! 
Кръгът се разпада и останалите три вещици, нянкак си се опитват да запазят връзките си. А новите и стари врагове, от части спомагат за това.

Например:

 

Мелиса, дъщерята на Сара е отвлерена в Ересор, паралелна вселена, от демона Акатай и превърната във вещица, за малко кръгът се сдобива с нова последователка с огромна сила. По-точно, тя притежава това , което техен стар враг - Лора Стивънс, желаеше да притежава. Силата на 4-те елемента, плюс тази на покойната Моли.

Разбира се, с голямата сила идва и голямата отговорност! Привидно крехката и твърде млада Мелиса, взима тежкият избор да се откаже от силите си, след като едва не унищожава Грийн Хил, семейството и приятелите си.
...
Скоро Сара, Ели и Кери, научават за акдемия за вещерство - Лавандулови брегове, в която се използват сили, които нямат нищо общо с елементите. Кери и Ели, решават да се внедрят в училището, за да срещнат стара позната. 
Джесика е ментор във въпросната академия и е твърд застъпник за ролята на училището като убежище и място за подкрепа за млади магьосници и вещици.
Уви, нещата в Лавандулови брегове, не са точно такива каквито изглеждат. Лидерката Саманта Бароу (прякор “Реалиа”), владееща способността да променя реалността, желае да освободи от затвора и Несмера - древна вещица, с огромни сили. За целта и трябват последователки на школата на 4-рите елемента. До момента, всички кандидатки загиват, при опит да се отвори Клетката...
Скоро Грийнхилският отбор, се изправя битка на живот и смърт срещу 6-те Лоялистки на Саманта.
Л О Я Л И С Т К И - ЛАВАНДУЛИТЕ:
Тереза “Тери” Конуей / Електрика
Тази вещица може да манипулира електрическата енергия. Да я източва за да се зареди или да я използва да зарежда уреди и батерии. Тя използва и електрически дъги, като оръжия.
Джоун Херълд / Дедуиш(Смъртно желание)
Тя може да измуква жизнените и магическите сили с докосване и по нейна воля. Това я прави по силна. Също така има възможност да концентрира и материализира камшици, пипала от мрак, да се слива със сенките и да ги материализира.
Клариса Доун / Спирита
Клариса, може да призовава и контролира духове и демонични същности.
Еленор Симънс / Илюжън (Илюзия)
Тя може да създава супер реалистични илюзии. Илюзии, които могат да нараняват!
И още много стари и нови персонажи, ще се завърнат.
А ще успеят ли Лоялистките от Лавандуловите брегове, да възкресят Несмера?
Ще оцелеят ли Сара, Ели, Кери и Джесика?
И кой ще сапси света?
Това са въпроси на които само аз имам отговорите!

Няма коментари:

Публикуване на коментар