сряда, 28 септември 2016 г.

НОВ ПРОЕКТ ЗА ТВ СЕРИИ

Здравейте,

Моят проект "Утопия" е зациклил между две повести. Две повести в различни крайности. Но, същевременно ме "преследват образите" на герои от друг проект, който е на един-два месеца.

Желанието ми, да пиша сценарии за ТВ поредици е доста голямо. 400 лв. ме делят от възможността да си намеря "ментор", но аз не се отказвам. Иска ми се това да не е просто "купчина" от идеи и образи нахвърляни върху лист/пост, виртуално или реално, както много други проекти. 

Какво е "Девианти"?

Името си е точно свързано с темата, но не се ограничава до "девиантите" сочени от обществото. Тук ще са включени и "девиантите" сред "нормалните". 

Девиантността е разтегливо понятие, често свързвана с лоши асоциации. Героите тук ще бъдат и в едната и в другата крайност.  

Искам да има хора от всички маргинализирани и не само, групи. Ще има герои които привидно са най-нормалните хора, приети и обичани от околните, но способни на нечовешко зло и такива които са отхвърлени и мразени, но способни на огромно добро.

Действието ще се развива в родината ни. Не искам да го пренасям в САЩ или някъде другаде. Може би, героите ще пътуват насам-натам (някои от тях определено, ще имат възможност). Иска ми се да "изложа на показ" народопсихологията ни и по-точно тази тъмна част от нея, родена и обременена от ограничеността и ежедневният мазохизъм, но и от саможертвата и емпатията - най-доброто и най-лошото. 

Малко teasing...
... 
Те са обсебващи. Два образа с еднакви черти, родени от една утроба.

ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДА СА ТОЛКОВА ЕДНАКВИ И СЪЩЕВРЕМЕННО ТОЛКОВА РАЗЛИЧНИ!

Докато началните надписи вървят и виждаме сценки с различните герои.

Зазвучава леко преработен народен мотив. Пълна с луксозни мебели, картини и скъпи предмети стая. Върху старинно, запазено малко диванче, млада жена с подстригана, модно коса, по черно бельо, се приготвя за нещо... може би гала вечеря, може би любовна среща. Небрежно елегантно оправя дългият си чорап. Насреща - огледало в златна рамка. Тя става и отива до него... от там, я гледа друга жена. По обикновена в всяко отношение. С дълга коса, дрехи които определено не са бутикови. Дрехите на "обикновена" жена, която не е заобиколена от скъпи мебели. 

Кадърът се сменя.

Няма коментари:

Публикуване на коментар